Облаштування інтер'єру спальні починається з пошуку нового ліжка. Саме ліжко лежить в основі стилю кімнати і визначає набір всіх інших меблів, які ви захочете додати в обстановку.

Гарне, правильно підібране ліжко має відповідати сплячим за розміром і задовольняти їх за рівнем комфорту.

 Як вибрати розмір двоспального ліжка?

Стандартні двоспальні ліжка мають ширину від 1,4 до 2,0 м і довжину від 2,0 до 2,35 м.

При виборі ширини ліжка, і відповідно - матраца, потрібно орієнтуватися на зріст і статуру сплячого. Двоспальні ліжка купують на сайті magdek.com.ua, як правило, для сну двох осіб, тому вибір розмірів спального місця роблять за статурою і зростом найбільшого з пари.

Нестандартні моделі можуть виготовлятися з іншими габаритами, що набагато перевищують загальноприйняті параметри. "Королівськими" в народі називають ліжка, ширина яких перевищує 2,0 метра.

Якщо у вас дуже високий зріст, є значна зайва вага або ви просто поціновувач значного і просторого ліжка, ви завжди можете замовити індивідуальне ліжко з потрібними вам розмірами. Однак врахуйте, що матрац для нестандартного ліжка теж доведеться робити на замовлення.

 Види двоспальних ліжок

Вибір двоспального ліжка охоплює оцінку кількох, дуже важливих параметрів. До їх числа відносять тип узголів'я, тип конструкції, дизайн і тип матраца. Розглянемо кожен з параметрів трохи докладніше.

Тип узголів'я

Узголів'я двоспальних ліжок умовно поділяються на два основних типи: м'які та жорсткі. Жорсткі виконуються з масиву дерева, кованого металу, МДФ, у більш доступних цінових категоріях - з ЛДСП. Конструкції м'яких узголів'їв доповнюються тканинами і м'якими наповнювачами. Для їх створення на тверду основу каркаса кріплять шари поролону, ватину, синтепону, шкіри, тканин або інших матеріалів, залежно від моделі ліжка.

Плюси м'яких узголів'їв полягають у підвищеному комфорті. Вони зручні, мають затишний і красивий вигляд, знижують рівень шуму в спальні. Дотик до м'якого узголів'я завжди залишає відчуття тепла. Мінус - у необхідності регулярного догляду: з часом матеріал може накопичувати в собі пил.

Плюси жорстких узголів'їв полягають у підвищеній практичності. Вони стійкі до зносу і пошкоджень, не вбирають рідину, легко очищаються від пилу. Мінус - у тактильній жорсткості. Спиратися, наприклад, на коване узголів'я далеко не так комфортно, як на м'яке.

Тип конструкції

Конструкція ліжка може бути цілісною і нерозбірною, а може мати висувні шухляди для білизни або спеціальний підйомний механізм. У ліжках з підйомним механізмом під матрацом обладнується велика шухляда для зберігання. Такі моделі зручні для невеликих спалень і квартир студій, оскільки дають змогу розв'язати проблему зі зберіганням постільної білизни, сезонного одягу та інших речей, що рідко використовуються.

Мінусом може бути обмежена мобільність ліжка. Якщо ви вирішите зрушити конструкцію з місця, вам доведеться спочатку повністю звільнити ящик.

Дизайн

Класичні, сучасні або етнічні інтер'єри вимагають різного дизайну меблів. Щоб розібратися в тонкощах цих відмінностей, необхідно мати уявлення про те, які характеристики притаманні тому чи іншому стилю.

Як підібрати матрац до двоспального ліжка?

Меблеві компанії, випускаючи зручні та надійні корпусні меблі, комплектують свої вироби матрацами від інших виробників, або продають ліжка зовсім без матраців. У цьому випадку матрац для ліжка покупець вибирає самостійно на сайті magdek.com.ua.

Такий підхід до купівлі двоспального ліжка дуже зручний. Адже у кожної людини свої уявлення про комфортну жорсткість ліжка, про ергономіку і навіть про красу меблів. Комусь важливі додаткові опції, наприклад, знімний наматрацник, приємний бавовняний чохол або функція "зима-літо". Комусь найголовніше - це недорога ціна на двоспальний матрац. Самостійна комплектація ліжка дає більше можливостей для творчого підходу до покупки.